Lasagne s kuřecím masem a se špenátem

Lasagne s kuřecím masem a špenátem

Suroviny:

1 balení lasagní
3 ks kuřecích prsou
300 g špenátu
1 konzerva sterilovaných rajčat
1 balení balkánského sýra
200 g eidamu
2 – 3 lžíce hladké mouky
600 ml mléka
50 g másla
50 ml sladké smetany
2 – 3 stroužky česneku
2 – 3 lžičky soli
½ lžičky pepře
2 lžičky koření na kuře
1 ks cibule
2 – 3 lžíce rostlinného oleje

Nejprve si připravíme bešamel: Máslo rozpustíme v kastrolu, zasypeme moukou, připravíme světlou jíšku, kterou hned zalijeme mlékem a za stálého míchání rozvaříme na hladký bešamel.
Dále si připravíme „zelenou vrstvu“: Na lžíci oleje zpěníme drobně nasekanou cibuli, přidáme špenát, zalijeme trochou smetany, povaříme, dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem.
Potom připravíme „červenou vrstvu“: Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, okořeníme a osolíme dle chuti, orestujeme na druhé lžíci oleje. Poté přidáme plechovku oloupaných rajčat a necháme podusit.
Oba sýry si nastrouháme do misek.
Lasagne je lepší před vrstvením namočit do horké, příp. studené vody (pozor na slepení). Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem, na dno dáme tenkou vrstvu bešamelu, na něj položíme vrstvu lasagní, opět vrstvu bešamelu, následuje vrstva špenátu, kterou posypeme balkánským sýrem, dáme další vrstvu lasagní, opět bešamel, vrstvu připraveného masa, zasypeme eidamem, dáme vrstvu lasagní, bešamelu, špenátu, opět posypaného balkánem, lasagne a navrchu bude bešamel. Nakonec vše posypeme silnější vrstvou eidamu.
Vložíme do trouby, vyhřáté na 180 oC a pečeme nejdříve zakryté (asi 30 minut), pak odkryjeme a dopečeme, až sýr na povrchu zezlátne.