Dezert Suzette

Dezert Suzette

Těsto:
7 vajec
šťáva z ½ citronu
200 g jemného krystalového cukru
180 g polohrubé mouky
meruňkový džem

Náplň:
1 krabice dětských piškotů
150 g sekaných ořechů
150 g rozinek
2 cl rumu
1 litrová konzerva meruňkového kompotu i se šťávou

Konzervu meruňkového kompotu i se šťávou smícháme s dětskými piškoty, sekanými ořechy, rozinkami a rumem. Vše smícháme a necháme v chladničce odležet.

Krém:
5 vajec
200 g cukru
300 g másla

Celá vejce s cukrem šleháme nad párou do zhoustnutí. Po vychladnutí je přimícháme po lžících do utřeného másla.

Poleva:
75 g tmavé čokolády, 60 g másla

Na mírném ohni rozpustíme máslo s čokoládou. Při stálém míchání utřeme dohladka. Necháme krátce vychladnout a natřeme na vychladlý krém.
Žloutky utřeme s krystalovým cukrem do pěny. Přidáme citronovou šťávu, ušlehaný tuhý sníh z bílků a po částech polohrubou mouku. Vše zlehka promícháme. Těsto na vymaštěném plechu upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení a vychladnutí potřeme těsto meruňkovými povidly. Rovnoměrně rozetřeme náplň, potřeme krémem a vrch koláč ozdobíme čokoládovou polevou.