Diplomat

Diplomat

5 žloutků a 180 g cukru ušleháme a potom smícháme s 3 vanilkovými pudinky, ¼ prášku do pečiva a sněhem z 5 bílků.

Upečeme na plechu a po vychladnutí natřeme marmeládou.

Poklademe piškoty (dva balíčky) namočenými v černé kávě (½ l a 2 štamprle rumu).

Na piškoty natřeme krém: 30 g másla, 30 g mouky, udělá se jíška a rozvaří se ve ¼ l mléka.

Tuto jíšku smícháme s 200 g másla a 200 g cukru.

Na tento krém nalejeme čokoládovou polevu.

Poleva:

75 g tmavé čokolády, 60 g másla – na mírném ohni rozpustíme máslo s čokoládou. Při stálém míchání utřeme dohladka. Necháme krátce vychladnout a natřeme na vychladlý krém.