Dunajské vlny

Dunajské vlny

Těsto:

200 g másla
3 lžíce kakaa
200 g práškového cukru
5 vajec
2 polévkové lžíce rumu
300 g polohrubé mouky
2 čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
680 g vypeckovaných višní

Krém:

1 vanilkový pudinkový prášek
5 dl mléka
40 g cukru
125 g másla

Pudinkový prášek rozmícháme v mléce. Za stálého míchání uvaříme pudink, necháme ho vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a po lžících přidáváme do vychladlého pudinku.

Poleva:

75 g tmavé čokolády
60 g másla

Na mírném ohni rozpustíme máslo s čokoládou. Při stálém míchání utřeme dohladka. Necháme krátce vychladnout a natřeme na vychladlý krém.
Máslo utřeme s práškovým cukrem do pěny. Při stálém šlehání po jednom přidáváme celá vejce a také 1 polévkovou lžíci rumu. Potom přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Smícháme. Polovinu těsta natřeme na máslem vymazaný plech. Do druhé poloviny přidáme kakao a další lžíci rumu. Promícháme a natřeme na světlé těsto. Vypeckované višně rozdělíme na těsto a zlehka přitlačíme. Těsto vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 až
30 minut. Na vychladlé těsto rozetřeme krém a koláč odložíme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí ho polejeme polevou.