Ražniči v kastrůlku

Ražniči v kastrůlku

vepřová krkovice
anglická slanina
párek nebo klobása
cibule
rajčatový protlak
sůl, pepř

Doporučená příloha: chléb a pivo

Postup

Vezmeme kastrůlek podle počtu strávníků, na dno se dá lžíce másla. Dno se pokryje malými plátky naklepané krkovičky, vrstva se osolí a opepří. Na ni se naklade hojně cibule nakrájené na tenká kolečka nebo měsíčky (vrstva, která zakryje maso). Další vrstvu tvoří tenké plátky anglické slaniny.
Mezitím si připravíme ochucený rajčatový protlak (přisolí se a opepří). Touto směsí se vrstva slaniny potře. Na to se rozloží pokrájená uzenina, poté znovu krkovice, a to se opakuje do libovolné výše. Končí se masem.
Výhoda je, že se to může připravit třeba den dopředu, dát do chladničky a až přijde návštěva, kastrůlek se vloží do středně teplé trouby (180 – 200 st.) a z a 45 minut je hotovo.